Uddannelse

Slagelse er hjemsted for både ungdoms- og videregående uddannelse. Visionen er, at uddannelsesmiljøet skal styrkes, så det tiltrækker flere studerende

Slagelse er hjemsted for uddannelser på alle niveauer. Slagelse Gymnasium har hjemme i kommunen, og erhvervsuddannelsescentret Selandia tilbyder over 100 forskellige ungdomsuddannelser. Syddansk Universitet har et af sine største campusser uden for Odense liggende tæt på stationen i Slagelse, og både Erhvervsakademiet Sjælland og University College Sjælland tilbyder en bred vifte af forskellig uddannelser.

Slagelses uddannelsesmiljø og rolle som uddannelsesby skal videreudvikles. Området omkring stationen kommer til at danne rammen om et nyt uddannelsescampus. Forventningen er, at University College Sjælland vil flytte sine uddannelser i Slagelse til området, hvor Syddansk Universitet allerede ligger. På tegnebrættet er et campus, hvor studerende, forskere, iværksætter og kommunale medarbejdere kan indgå i nye samarbejder.

Målet er at gøre Slagelse til en attraktiv uddannelsesby, hvor der er boliger til de unge, og hvor kulturtilbuddene og byen giver plads til, at unge kan leve et spændende studieliv. Det skal løfte hele kommunens uddannelsesniveau og sikre, at virksomhederne har adgang til kvalificeret arbejdskraft.